Субота,  20.04.2024, 


81600, Львівська область, м.Миколаїв,
вул. Чайковського, 18, тел: (241) - 52-292, 51-417

Головна Мій профіль Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
Головна » 2012 » Листопад » 2 » Актуальні зміни в сфері реєстрації речових прав на нерухоме майно
10:34
Актуальні зміни в сфері реєстрації речових прав на нерухоме майно


     Згідно прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обмежень» та інших законодавчих актів України» визначено, що державна реєстрація речових прав на нерухоме майно в порядку, визначеному цим Законом, буде здійснюватись з 01.01.2013 органом державної реєстрації речових прав на нерухоме майно. Так, у Миколаївському районі проведення державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень або відмову у їх реєстрації, надання інформації про зареєстровані права та їх обтяження, забезпечення обліку безхазяйного нерухомого майна здійснюватиме відділ державної реєстрації речових прав на нерухоме майно реєстраційної служби Миколаївського районного управління юстиції, що знаходиться за адресою: м. Миколаїв, вул.Чайковського, 18 (ІІІ поверх).

     Відповідно до статті 4 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» обов’язковій державній реєстрації підлягають речові права та обтяження як на земельні ділянки, так і на об’єкти нерухомого майна, розташовані на них, зокрема: право власності, право  володіння;  право  користування  (сервітут);  право користування  земельною  ділянкою для сільськогосподарських потреб (емфітевзис); право забудови земельної ділянки (суперфіцій); право господарського   відання;  право  оперативного  управління;  право постійного користування та право оренди земельної  ділянки;  право користування  (найму,  оренди)  будівлею  або  іншими капітальними спорудами,  їх окремими  частинами;  іпотека;  довірче  управління майном; інші речові права відповідно до закону;  податкова  застава,  предметом  якої є нерухоме майно,  та інші обтяження.

 У зв’язку з вищенаведеним з 1 січня 2013 року бюро технічної інвентаризації  (БТІ) втратять свої повноваження щодо реєстрації  права власності на об’єкти нерухомого майна.

Для проведення державної реєстрації прав та їх обтяжень до органу державної реєстрації прав, на території якого розташований об’єкт нерухомого майна або більша за площею його частина, подаються відповідні заяви, зразки та вимоги до заповнення яких затверджені наказом Міністерства юстиції за № 595/5 від 17.04.2012 року. Із зразками відповідних заяв можна ознайомитись на сайті реєстраційної служби Миколаївського районного управління юстиції http://mykolaivreestr.at.ua/ або на інформаційних стендах у приміщенні реєстраційної служби Миколаївського РУЮ.

На даний час до Верховної ради України внесений проект Закону України «Про внесення змін до Декрету Кабінету Міністрів України «Про державне мито» щодо ставок за проведення державної реєстрації речових прав на нерухоме майно», згідно якого пропонується встановити розмір державного мита за державну реєстрацію права власності на нерухоме майно на рівні семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що на сьогоднішній день становить 119 грн., за реєстрацію іншого речового права на нерухоме майно, обтяження права на нерухоме майно – на рівні трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51 грн.). У разі прийняття даний Закон набуде чинності з 01.01.2013 року.

     Відділ державної реєстрації прав реєстраційної служби Миколаївського районного управління юстиції доводить до відома графік режиму роботи відділу: з понеділка по четвер з 9.00 до 18.00, п’ятниця з 9.00 до 16.45, обідня перерва з 13.00 до 13.45. Окрім цього з 01 січня 2013 року працівниками відділу буде додатково здійснюватись прийом громадян щочетверга до 20.00 та щосуботи з 9.00 до 16.00.

Начальник реєстраційної служби Миколаївського РУЮ

Іван Данилко



Переглядів: 925 | Додав: alina
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: