Субота,  20.04.2024, 


81600, Львівська область, м.Миколаїв,
вул. Чайковського, 18, тел: (241) - 52-292, 51-417

Головна Мій профіль Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
Головна » 2014 » Квітень » 7 » Дещо про державну реєстрацію шлюбу
09:09
Дещо про державну реєстрацію шлюбу

      Шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки та чоловіка. Присутність нареченого та нареченої в момент державної реєстрації їхнього шлюбу є обов’язковою. Право на шлюб мають особи, які досягли шлюбного віку. Шлюбний вік для жінки та чоловіка встановлюється у вісімнадцять років. За заявою особи, яка досягла шістнадцяти років, за рішенням суду їй може бути надано право на шлюб, якщо буде встановлено, що це відповідає її інтересам.

     Жінка та чоловік, які бажають зареєструвати шлюб, подають особисто письмову заяву за встановленою формою до будь-якого органу державної реєстрації актів цивільного стану за їхнім вибором.

     Якщо державна реєстрація шлюбу у визначений день не відбулася, заява про державну реєстрацію шлюбу втрачає чинність після спливу трьох місяців від дня її подання. Шлюб реєструється після спливу одного місяця від дня подання особами заяви про державну реєстрацію шлюбу.

     При державній реєстрації шлюбу подаються паспорти або паспортні документи наречених. Повторний шлюб реєструється органом державної реєстрації актів цивільного стану за умови пред’явлення особами, які раніше перебували в шлюбі, документів, що підтверджують припинення попереднього шлюбу.

     Наречені мають право обрати  прізвище  одного  з  них  як спільне  прізвище  подружжя,  або  надалі  іменуватись  дошлюбними прізвищами,  або приєднати до свого прізвища  прізвище  нареченого (нареченої).

     Державна реєстрація шлюбу засвідчується Свідоцтвом про шлюб, а також у паспортах наречених проставляється відмітка про державну реєстрацію шлюбу.

           Відділом державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Миколаївського районного управління юстиції у Львівській області протягом  2013 року складено 448 актовий запис про шлюб, з яких 95 по місту Миколаїв, 353 по сільських та  селищній та міській  радах.

     Станом на сьогоднішній день до відділу ДРАЦС подано 14 заяв про державну реєстрацію шлюбу, зареєстровано 52 шлюби, з яких 13  - по місту Миколаїв.

     Протягом 2013 року громадяни України уклали 5 шлюбів з іноземцями, зокрема з громадянами Чеської Республіки, Республіки Молдова, Республіки Польща, Румунії та Сполучених Штатів Америки. Протягом двох місяців 2014 року шлюби з іноземцями не укладались.

     Одночасно, слід зазначити, що зросла тенденція стосовно реєстрації шлюбу з громадянами, які засуджені до позбавлення волі. Так, у 2013 році відділом зареєстровано 9 шлюбів з громадянами, які відбувають покарання у виправній колонії № 50 (с.Заклад), та 13 шлюбів – у виправній колонії № 110 (с.Держів). За два місяці цього року до відділу ДРАЦС звернулось 5 осіб щодо державної реєстрації шлюбу у місцях позбавлення волі, з яких 1 заява подана із засудженим, який перебуває у ВК-50 та 4 – у ВК-110.

     В цілому за останні роки кількість шлюбів зменшується, так по Миколаївському районі у 2011 році зареєстровано – 656 шлюбів, у 2012 – 541, а у 2013 – 448.

Начальник відділу ДРАЦС РС МРУЮ                                                 У.П.Процюк


 

Переглядів: 726 | Додав: alina
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: