Середа,  24.04.2024, 


81600, Львівська область, м.Миколаїв,
вул. Чайковського, 18, тел: (241) - 52-292, 51-417

Головна Мій профіль Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
Головна » 2014 » Лютий » 10 » Порядок заповнення заяви (запиту) у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно
15:02
Порядок заповнення заяви (запиту) у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно


Вимоги до заповнення заяв (запитів) у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень визначені наказом Мін’юсту від 17 квітня 2012 року № 595/5. Зокрема, встановлено такі основні вимоги для заповнення заяви чи запиту:

-    Заява (запит) заповнюється українською мовою розбірливими друкованими літерами кульковою ручкою синього кольору або за допомогою загальноприйнятих технічних засобів. Дати у заявах (запитах) заповнюються арабськими цифрами у форматі - "день, місяць, рік".

-    Прізвище, ім'я, по батькові фізичної особи, найменування юридичної особи, в тому числі органу державної влади та органу місцевого самоврядування, вказуються повністю.

-    Не допускаються у заяві (запиті) підчищення, дописки, закреслення чи інші виправлення.

-    У блоках заяви (запиту), які містять альтернативні значення (наприклад, форма власності, тип об'єкта тощо), обирається необхідне значення, яке позначається символом.

-    Додаток до заяви заповнюється у разі, коли власників (користувачів, обтяжувачів) декілька.

-    Заява (додаток у разі його заповнення) засвідчується підписом заявника з проставлянням дати її (його) заповнення.

-    Запит засвідчується підписом посадової особи органу державної влади, місцевого самоврядування, який скріплюється печаткою, з проставленням дати його заповнення.

-    Заява, що подається в електронному вигляді, підписується електронним цифровим підписом заявника, сумісного з програмним забезпеченням Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Порядок подання заяви про державну реєстрацію прав та їх обтяжень визначено          ст. 16 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», відповідно до якої  заява   про   державну  реєстрацію  прав  та  їх  обтяжень подається  до  органу  державної  реєстрації  прав у паперовій або електронній формі у випадках, передбачених законом.

Разом  із  заявою  про  державну  реєстрацію  прав  та їх обтяжень   у   паперовій  формі  подаються  оригінали  документів, необхідних для державної реєстрації прав та їх обтяжень, їх копії, засвідчені в установленому порядку, а в  разі  подання  заяви  про  державну  реєстрацію прав та їх обтяжень  в  електронній  формі  подаються  оригінали  електронних документів,   необхідних  для  державної  реєстрації  прав  та  їх обтяжень,  або  електронні копії оригіналів документів, необхідних для  державної  реєстрації прав та їх обтяжень, виготовлені шляхом сканування таких документів у паперовій формі.


Начальник реєстраційної служби

Миколаївського районного управління юстиції                            І.І.Данилко

Переглядів: 839 | Додав: alina
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: