П`ятниця,  29.03.2024, 


81600, Львівська область, м.Миколаїв,
вул. Чайковського, 18, тел: (241) - 52-292, 51-417

Головна Мій профіль Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
Головна » 2014 » Вересень » 23 » Що необхідно для підтвердження всеукраїнського статусу громадського об"єднання?
09:07
Що необхідно для підтвердження всеукраїнського статусу громадського об"єднання?

  Громадське об'єднання, зареєстроване в установленому законом порядку, може мати всеукраїнський статус за наявності у нього відокремлених підрозділів у більшості адміністративно-територіальних одиниць, зазначених у частині другій статті 133 Конституції України, і якщо таке громадське об'єднання підтвердило такий статус у порядку, встановленому Законом України «Про громадські об’єднання». Спеціальними законами можуть визначатися інші вимоги щодо підтвердження всеукраїнського статусу окремих видів громадських об'єднань.

      Підтвердження всеукраїнського статусу громадського об'єднання та відмова від такого статусу є добровільними.

    Зокрема, відповідно до вимог ст. 19 Закону України «Про громадські об’єднання» для підтвердження всеукраїнського статусу громадське об'єднання подає до уповноваженого органу з питань реєстрації заяву за формою, встановленою Міністерством юстиції України.

     Уповноважений орган з питань реєстрації протягом семи робочих днів з дня надходження заяви за результатами перевірки в Реєстрі громадських об'єднань відповідності відокремлених підрозділів громадського об'єднання вимогам, передбаченим частиною першою ст. 19 Закону України «Про громадські об’єднання», приймає рішення про підтвердження всеукраїнського статусу громадського об'єднання або про відмову у підтвердженні такого статусу.

   Копія рішення надається (надсилається рекомендованим листом з повідомленням про вручення) громадському об'єднанню не пізніше наступного дня після його прийняття.

    У разі прийняття рішення про підтвердження всеукраїнського статусу громадського об'єднання уповноважений орган з питань реєстрації в межах строку, визначеного законом, вносить відповідний запис до Реєстру громадських об'єднань.

    Відомості про всеукраїнський статус громадського об'єднання перевіряються щороку уповноваженим органом з питань реєстрації з даних реєстраційної картки про підтвердження відомостей про юридичну особу, форма якої затверджується Міністерством юстиції України.

    У разі якщо уповноважений орган з питань реєстрації установить наявність у громадського об'єднання, яке підтвердило свій всеукраїнський статус, меншої кількості відокремлених підрозділів, він надає (надсилає рекомендованим листом з повідомленням про вручення) громадському об'єднанню письмове повідомлення про наявність підстав для втрати громадським об'єднанням всеукраїнського статусу і вносить до Реєстру громадських об'єднань запис про направлення такого повідомлення.

    У разі якщо через 60 днів після отримання письмового повідомлення про наявність підстав для втрати громадським об'єднанням всеукраїнського статусу, кількість відокремлених підрозділів громадського об'єднання, за даними Реєстру громадських об'єднань, не відповідатиме вимогам частини першої ст. 19 Закону України «Про громадські об’єднання», уповноважений орган з питань реєстрації приймає рішення про втрату громадським об'єднанням всеукраїнського статусу та вносить до Реєстру громадських об'єднань відповідний запис.

   Копія зазначеного рішення надається (надсилається рекомендованим листом з повідомленням про вручення) громадському об'єднанню не пізніше наступного дня після його прийняття.

Провідний спеціаліст РС МСРУЮ                                                        Аліна Шабліста

 

                                                                                                                                      ДОДАТОК

ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ Міністерства юстиції України
14 грудня 2012 року № 1842/5

_________________________________

Державна реєстраційна служба України

 

ЗАЯВА

про підтвердження всеукраїнського статусу громадського об’єднання*

_________________________________________________________________

      (найменування громадського об’єднання, його місцезнаходження, дата реєстрації та номер свідоцтва, ідентифікаційний код юридичної особи)

просить підтвердити всеукраїнський статус зазначеного громадського б’єднання.

 

________________             __________             _____________________________

          (дата)                               (підпис)                                  ПІБ   керівника або                                                                                                                      уповноваженої особи 

                                                                                                громадського об’єднання

 

* Заява подається (надсилається) поштовим відправленням. Справжність підписів зазначених осіб засвідчується печаткою юридичної особи (у разі її наявності).

Переглядів: 669 | Додав: alina
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: