Середа,  24.04.2024, 


81600, Львівська область, м.Миколаїв,
вул. Чайковського, 18, тел: (241) - 52-292, 51-417

Головна Мій профіль Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
Головна » 2012 » Вересень » 28 » Щодо спрощення реєстрації підприємницької діяльності
09:41
Щодо спрощення реєстрації підприємницької діяльності

     Міністерство юстиції пропонує змінити законодавство про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, спростивши окремі його положення. Відповідний проект закону винесено Мін‘юстом на громадське обговорення.

     За словами Міністра юстиції Олександра Лавриновича, Міністерством запропоновано зміни до чинного законодавства, які стосуються включення до Єдиного державного реєстру відомостей про юридичних осіб та фізичних осіб–підприємців, які були зареєстровані до 1 липня 2004 року, але до цього часу не подали державному реєстратору відомості про себе. Крім того, проектом пропонується усунути низку колізій у чинному законодавстві.

     Зокрема, повідомив Міністр юстиції, пропонується виключити із Закону "Про внесення змін до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців" щодо спрощення механізму державної реєстрації припинення суб'єктів господарювання" розділ, яким передбачено завершення через рік після набрання чинності цим Законом строку включення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб–підприємців відомостей про юридичних осіб та фізичних осіб–підприємців, зареєстрованих до 1 липня 2004 року.

     Пропонується також вилучити положення, яке зобов‘язує усіх юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, створених та зареєстрованих до 1 липня 2004 року, подати державному реєстратору реєстраційну картку для включення відомостей про них до Єдиного державного реєстру.

     Крім того, пропонується вилучити положення стосовно того, що свідоцтва про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, оформлені з використанням бланків старого зразка та видані до 1 липня 2004 року, після настання встановленого законом строку вважаються недійсними.

     Із проектом законодавчих змін можна ознайомитися на сайті Міністерства юстиції у рубриці "Обговорюємо законопроекти".  

     Зауваження та пропозиції до проекту Закону прийматимуться на адресу: 01001, м.Київ, вул. Городецького, 13, Міністерство юстиції України, Департамент взаємодії з органами влади. Адреса електронної пошти: fedkovych@minjust.gov.ua.

За повідомленням Прес-служби Міністерства юстиції України

Переглядів: 701 | Додав: alina
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: