П`ятниця,  29.03.2024, 


81600, Львівська область, м.Миколаїв,
вул. Чайковського, 18, тел: (241) - 52-292, 51-417

Головна Мій профіль Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
Головна » 2013 » Лютий » 7 » Увага! Зміни щодо реєстрації благодійних організацій
11:26
Увага! Зміни щодо реєстрації благодійних організацій

   У зв"язку із набранням чинності 03 лютого 2013 року Закону України "Про благодійну діяльність та благодійні організації", прийнятий Верховною Радою України 5 липня 2012 року № 5073-VI, відбулися суттєві зміни щодо процедури реєстрації благодійних організацій.

   Зокрема, ст. 15 вказаного Закону визначено, що відтепер державну реєстрацію благодійних організацій проводять державні реєстратори за місцезнаходженням благодійних організацій відповідно до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців".

   Законом України  "Про благодійну діяльність та благодійні організації" внесено зміни до п. 4 ст. 3 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців", відповідно до якого Міністерство юстиції України та територіальні органи юстиції не наділені повноваженнями щодо реєстрації благодійних організацій.

   У зв’язку із наведеним, документи для реєстрації благодійних організацій необхідно подавати до державних реєстраторів за місцезнаходженням благодійних організацій.

   Також необхідно зазначити, що набрання чинності  Законом України  "Про благодійну діяльність та благодійні організації" не потребує перереєстрації благодійних організацій, які були зареєстровані до дня набрання чинності цим Законом.


Підготувала:

провідний спеціаліст реєстраційної служби Миколаївського РУЮ

Аліна Шабліста


Переглядів: 768 | Додав: alina
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: