Субота,  20.04.2024, 


81600, Львівська область, м.Миколаїв,
вул. Чайковського, 18, тел: (241) - 52-292, 51-417

Головна Мій профіль Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
Головна » 2014 » Грудень » 24 » Власність та фінансове забезпечення діяльності організацій роботодавців та їх об’єднань
10:02
Власність та фінансове забезпечення діяльності організацій роботодавців та їх об’єднань

   Відповідно до ст. 30 Закону України «Про організації роботодавців, їх об'єднання, права і гарантії їх діяльності» роботодавці перераховують організаціям роботодавців, їх об'єднанням, членами яких вони є, кошти у вигляді вступних, членських та цільових внесків.

 Сума коштів або вартість майна, добровільно перерахованих (переданих) організаціям роботодавців, їх об'єднанням, створеним відповідно до вимог Закону України «Про організації роботодавців, їх об'єднання, права і гарантії їх діяльності», у вигляді вступних, членських та цільових внесків, але не більше 0,2 відсотка фонду оплати праці платника податку в розрахунку за звітний податковий рік відносяться до складу інших витрат звичайної діяльності згідно із податковим законодавством.

   У власності організацій роботодавців, їх об'єднань можуть перебувати рухоме й нерухоме майно, матеріальні та нематеріальні активи, кошти, а також інше майно, придбане на підставах, передбачених законом.

   У власності організацій роботодавців, їх об'єднань може бути майно, що знаходиться за межами України.

   Організації роботодавців, їх об'єднання згідно зі своїми статутами володіють, користуються і розпоряджаються майном, яке належить їм на праві власності.

   Джерелами формування майна та коштів організацій роботодавців, їх об'єднань є:

1) вступні, членські та цільові внески;

2) пасивні доходи;

3) добровільні пожертвування;

4) безповоротна фінансова допомога.

   Порядок формування і використання майна та коштів організацій роботодавців, їх об'єднань визначаються їх статутами або рішеннями керівних органів.

   Контроль за їх надходженням та витрачанням здійснюють контрольно-ревізійні органи, створені відповідно до статутів організацій роботодавців, їх об'єднань.

   Організації роботодавців, об'єднання організацій роботодавців мають право отримувати від своїх членів належне їм майно у володіння, користування на умовах і в порядку, передбачених статутами організацій роботодавців, їх об'єднань або на підставі угод.

   Організації роботодавців, їх об'єднання з метою виконання статутних цілей та завдань мають право здійснювати необхідну господарську та фінансову діяльність шляхом створення в установленому законом порядку підприємств, установ або організацій із статусом юридичної особи, участі в їх діяльності або в інший, не заборонений законом спосіб.

   Держава гарантує захист права власності організацій роботодавців, їх об'єднань.

   Організації роботодавців, їх об'єднання мають право на відшкодування за рахунок держави чи органів місцевого самоврядування матеріальної шкоди, завданої таким організаціям роботодавців, їх об'єднанням незаконними рішеннями, діями чи бездіяльністю органів державної влади та органів місцевого самоврядування, їх посадових і службових осіб при здійсненні ними своїх повноважень.

Підготувала:

провідний спеціаліст РС МРУЮ                                                      Аліна Шабліста

 

Переглядів: 538 | Додав: alina
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: