Середа,  24.04.2024, 


81600, Львівська область, м.Миколаїв,
вул. Чайковського, 18, тел: (241) - 52-292, 51-417

Головна Мій профіль Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
Головна » 2012 » Жовтень » 23 » Інформаційний лист для професійних спілок та їх об"єднань щодо поширення дії Закону України "Про громадські об’єднання" на профспілки
11:16
Інформаційний лист для професійних спілок та їх об"єднань щодо поширення дії Закону України "Про громадські об’єднання" на профспілки

     У зв’язку з численним зверненнями професійних спілок та їх об’єднань щодо поширення дії Закону України «Про громадські об’єднання» на профспілки Державна реєстраційна служба в межах своєї компетенції інформує. 

      Відповідно до статті 2 Закону України «Про громадські об’єднання» дія цього Закону поширюється на суспільні відносини у сфері утворення, реєстрації, діяльності та припинення громадських об’єднань в Україні. 

     Дія цього Закону не поширюється на суспільні відносини у сфері утворення, реєстрації, діяльності та припинення: 

   1) політичних партій; 

   2) релігійних організацій; 

   3) непідприємницьких товариств, що утворюються актами органів державної влади, інших державних органів, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування; 

   4) асоціацій органів місцевого самоврядування та їх добровільних об’єднань; 

   5) саморегулівних організацій, організацій, які здійснюють професійне самоврядування; 

   6) непідприємницьких товариств (які не є громадськими об’єднаннями), утворених на підставі інших законів. 


     Особливості регулювання суспільних відносин у сфері утворення, реєстрації, діяльності та припинення окремих видів громадських об’єднань можуть визначатися іншими законами. 

     Закон України «Про громадські об’єднання» не містить положень, які б визначали, що сфера його діяльності поширюється на правовідносини у сфері утворення, реєстрації, діяльності та припинення професійних спілок. 

     З огляду на зазначене, Державна реєстраційна служба України вважає, що ці правовідносини визначаються Законом України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності».

Переглядів: 754 | Додав: alina
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: