Четвер,  18.04.2024, 


81600, Львівська область, м.Миколаїв,
вул. Чайковського, 18, тел: (241) - 52-292, 51-417

Головна Мій профіль Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
Головна » 2013 » Серпень » 28 » Хто має право на отримання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно?
12:53
Хто має право на отримання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно?
     Порядок надання інформації про державну реєстрацію прав та їх обтяжень з Державного реєстру прав визначено ст. 28 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень». Так, інформація  з  Державного  реєстру   прав   про   державну реєстрацію   прав   та  їх  обтяжень  надається  у  формі  витягу, інформаційної довідки та виписки.

Особи, що мають право на отримання інформації в певних формах, визначені частинами другою, третьою та п’ятою статті 28 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень».

Зокрема, витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно на підставі заяви мають право отримувати:

власник (власники) нерухомого майна або їх уповноважені особи;

спадкоємці (правонаступники - для юридичних осіб) або їх уповноважені особи;

особа (особи), в інтересах якої (яких) встановлено обтяження, або їх уповноважені особи.

Витяг з Державного реєстру прав про державну реєстрацію іпотеки, обтяження на підставі заяви мають право отримувати будь-які фізичні та юридичні особи.

Інформаційну довідку з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно на підставі письмового запиту мають право отримувати: суд, органи місцевого самоврядування, органи внутрішніх справ, органи прокуратури, органи державної податкової служби, органи Служби безпеки України та інші органи державної влади (посадові особи), якщо запит зроблено у зв’язку із здійсненням ними повноважень, визначених законом.

 Формувати інформаційну довідку може також державний виконавець за результатом пошуку у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно відомостей про зареєстровані речові права на нерухоме майно, об’єкт незавершеного будівництва та обтяження таких прав під час примусового виконання рішень відповідно до закону. Сформована у такий спосіб інформаційна довідка залишається у матеріалах виконавчого провадження.

 Щодо виписки (форма отримання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно в частині відомостей про осіб, які одержали дані про права та обтяження на нерухоме майно, що належить певній особі), то будь-яка особа, якій належать права на нерухоме майно, за своєю заявою може отримати виписку з Державного реєстру прав

Начальник реєстраційної служби МРУЮ                І.І.Данилко


Переглядів: 1178 | Додав: alina
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: