Субота,  20.04.2024, 


81600, Львівська область, м.Миколаїв,
вул. Чайковського, 18, тел: (241) - 52-292, 51-417

Головна Мій профіль Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
Головна » 2015 » Січень » 28 » Шановні керівники, до 25 травня 2015 року Юридичні особи зобов’язані звітувати державному реєстратору про свого кінцевого вигодоодержувача
13:37
Шановні керівники, до 25 травня 2015 року Юридичні особи зобов’язані звітувати державному реєстратору про свого кінцевого вигодоодержувача

   25.11.2014року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення кінцевих вигодоодержувачів юридичних осіб та публічних діячів від 14.10.2014 № 1701-VII» (далі – Закон № 1701- VII).

   Зокрема, даний Закон передбачає, що державному реєстратору подається реєстраційна картка (форма 4), де необхідно зазначити:

  інформацію про структуру власності засновників - юридичних осіб, яка дає можливість встановити фізичних осіб - фактичних власників зазначеної юридичної особи;
   інформацію про кінцевого вигодоодержувача (вигодоодержувачів) юридичної особи, у тому числі кінцевого вигодоодержувача (вигодоодержувачів) її засновника, якщо засновник - юридична особа. Зокрема відомості повинні містити: прізвище, ім'я, по батькові, країна громадянства, серія та номер паспорта громадянина України або паспортного документа іноземця, місце проживання, реєстраційний номер облікової картки платника податків.

   Дана норма Закону не стосується політичних партій, творчих спілок та їх територіальних осередків, адвокатських об'єднань, торгово-промислових палат, державних органів, органів місцевого самоврядування та їх асоціацій.

   Інформація про вигодоодержувачів подається, як при реєстрації юридичної особи, так і при зміні кінцевих вигодоодержувачів та/або власників істотної участі.

   Відтепер усі юридичні особи в Україні будуть зобов'язані встановлювати своїх кінцевих вигодоодержувачів, зберігати та регулярно оновлювати інформацію про них та повідомляти органи влади про їх зміну.

   При цьому Закон забороняє реєструвати вигодоодержувачами агентів та посередників, які не є фактичними власниками юридичної особи.

   Закон передбачає адміністративну відповідальність за ненадання інформації про вигодоодержувачів. Неподання державному реєстратору інформації про вигодоодержувача (вигодоодержувачів) юридичної особи  тягне за собою накладення на керівника юридичної особи або особу, уповноважену діяти від імені юридичної особи (виконавчого органу), штрафу від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Тобто, невиконання обов'язку надати таку інформацію тягне за собою накладення на керівника юридичної особи штрафу в розмірі від 5100 до 8500 гривень.

   Юридичні особи зобовязані подати державному реєстратору відомості про своїх кінцевих вигодоодержувачів упродовж шести місяців з дня набрання чинності Закону, тобто до 25 травня 2015 року.

 

Лукомська В.Г. (тел: 51-417)

Державний реєстратор РС Миколаївського РУЮ Львівської обл.

Переглядів: 2185 | Додав: alina
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: