Субота,  20.04.2024, 


81600, Львівська область, м.Миколаїв,
вул. Чайковського, 18, тел: (241) - 52-292, 51-417

Головна Мій профіль Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
Головна » 2012 » Грудень » 11 » Зміни до наказу Міністерства юстиції України від 03.03.2012 № 368/5
09:55
Зміни до наказу Міністерства юстиції України від 03.03.2012 № 368/5

     Міністерством юстиції України прийнято наказ від 22.11.2012 № 1718/5 "Про внесення змін до наказу Міністерства юстиції України від 03 березня 2012 року № 368/5", зареєстрований у Міністерстві юстиції України 23.11.2012 за № 1969/2228, у якому знайшли відображення ряд нововведень пов’язаних з виконанням норм Законів України "Про громадські об'єднання", "Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій" та "Про організації роботодавців, їх об'єднання, права і гарантії їх діяльності", а саме:

     1. Змінено вимоги щодо написання найменувань громадських об’єднань. Так, найменування громадського об’єднання складається з двох частин - загальної та власної назв. У загальній назві зазначається організаційно-правова форма громадського об’єднання ("громадська організація", "громадська спілка").

      Власна назва громадського об’єднання не повинна бути тотожною власним назвам інших зареєстрованих громадських об’єднань або громадських об’єднань, повідомлення яких прийнято в установленому Законом України "Про громадські об’єднання" порядку.

      Власна назва громадського об’єднання не може містити слова "державний", "комунальний" та похідні від них.

      Власна назва громадського об’єднання має містити інформацію про статус громадського об’єднання ("дитяче", "молодіжне", "всеукраїнське") та може містити інформацію про його вид ("екологічне", "правозахисне" тощо).

      Власна назва громадського об’єднання може містити ім’я (псевдонім) фізичної особи за умови попередньої письмової згоди цієї особи або її спадкоємців, засвідченої в установленому законом порядку, якщо інше не передбачено законом.

      2. Закріплено вимоги до написання найменувань організацій роботодавців та їх об’єднань. Зокрема, визначення "організація роботодавців", "об’єднання організацій роботодавців" та похідні від них можуть використовувати лише ті організації та їх об’єднання, які створені і діють відповідно до Закону України "Про організації роботодавців, їх об’єднання, права і гарантії їх діяльності".

      3. Встановлено, що юридичні особи можуть використовувати у своєму найменуванні імена (псевдоніми) фізичних осіб, ювілейні та святкові дати, назви і дати історичних подій, якщо вони присвоєні у порядку, встановленому Законом України "Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій".


За повідомленням Укрдержреєстру


Переглядів: 833 | Додав: alina
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: