Вівторок,  23.04.2024, 


81600, Львівська область, м.Миколаїв,
вул. Чайковського, 18, тел: (241) - 52-292, 51-417

Головна Мій профіль Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
Головна » 2013 » Березень » 14 » Державним реєстраторам та керівникам благодійних організацій!
17:36
Державним реєстраторам та керівникам благодійних організацій!


Щодо реалізації Закону України
«Про благодійну діяльність та
благодійні організації»



      У зв’язку з численними зверненнями благодійних організацій, ураховуючи необхідність виконання державними реєстраторами реєстраційних дій щодо установчих документів благодійних організацій, зареєстрованих до набрання чинності Законом України від 5 липня 2012 року № 5073-VI «Про благодійну діяльність та благодійні організації» (далі – Закон), Державна реєстраційна служба України в межах компетенції повідомляє. 

     Відповідно до статті 15 Закону благодійні організації набувають прав та обов'язків юридичної особи з моменту їх державної реєстрації. Державну реєстрацію благодійних організацій проводять державні реєстратори за місцезнаходженням благодійних організацій відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців». 

     Згідно зі статтею 18 Закону державна реєстрація припинення благодійних організацій здійснюється відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» з урахуванням особливостей, встановлених цим Законом. 

     Для забезпечення виконання державними реєстраторами своїх повноважень, визначених Законом, та сприяння діяльності благодійних організацій Державна реєстраційна служба України та реєстраційні служби органів юстиції повинні передати реєстраційні справи зареєстрованих благодійних організацій до 1 липня 2013 року. До листа Укрдержреєстру чи реєстраційної служби управління юстиції додаються 2 примірники акту прийому-передачі реєстраційної справи. Один примірник акта після його підписання повертається Укрдержреєстру чи реєстраційній службі управління юстиції (рекомендований зразок акту прийому-передачі реєстраційної справи додається). 

     У разі виявлення неповноти документів в матеріалах реєстраційної справи чи інших недоліків державний реєстратор робить запис про це в актах прийому-передачі реєстраційної справи. 

    З метою сприяння безперешкодному функціонуванню благодійних організацій до системної передачі реєстраційних справ Укрдержреєстр пропонує такий механізм передачі реєстраційних справ:
1) благодійна організація звертається до державного реєстратора з письмовою заявою (рекомендований зразок заяви додається);

    2) державний реєстратор звертається до Укрдержреєстру чи реєстраційної служби управління юстиції з проханням передати реєстраційну справу. Звернення може бути направлене державним реєстратором електронною поштою чи факсом (в Укрдержреєстрі відповідальні за передачу реєстраційних справ: Когут А.Ю., Гикавий І.А., електронні пошти: yarovyi@drsu.gov.ua, kogut@drsu.gov.ua, факс: 233-64-98).

    Реєстраційна справа має бути передана у найкоротший строк супровідним листом з додаванням 2-х примірників вищезазначених актів;


     3) після надходження реєстраційної справи благодійної організації державний реєстратор повідомляє благодійну організацію про можливість подання документів для вчинення реєстраційних дій.

/Zayava.doc

/akt.doc


Голова Державної
 реєстраційної служби України                                   Д.М.Ворона

Переглядів: 798 | Додав: alina
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: