П`ятниця,  29.03.2024, 


81600, Львівська область, м.Миколаїв,
вул. Чайковського, 18, тел: (241) - 52-292, 51-417

Головна Мій профіль Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
Головна » 2013 » Липень » 24 » Документи, на підставі яких проводиться державна реєстрація права власності на об’єкт незавершеного будівництва
14:23
Документи, на підставі яких проводиться державна реєстрація права власності на об’єкт незавершеного будівництва

     Державна реєстрація прав на об’єкт незавершеного будівництва, проводиться у порядку, встановленому для державної реєстрації прав щодо нерухомого майна, право власності на яке заявлено вперше, з урахуванням особливостей, визначених Порядком державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 22.06.2011 № 703 (далі – Порядок).

     Так, державна реєстрація права власності на об’єкт незавершеного будівництва проводиться за наявності державної реєстрації речового права на земельну ділянку, на якій розташований такий об’єкт, за заінтересованою особою, яка здійснює його будівництво (пункт 72 Порядку).

     Заявник під час подання заяви про державну реєстрацію прав та їх обтяжень (далі – заява про державну реєстрацію) пред’являє документ, що посвідчує його особу, та подає копію реєстраційного номеру облікової картки платника податку згідно з Державним реєстром фізичних осіб - платників податків (далі - реєстраційний номер облікової картки платника податку), крім випадків, коли фізична особа через свої релігійні або інші переконання відмовляється від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податку, офіційно повідомила про це відповідні органи державної влади та має відмітку в паспорті громадянина України.

     У разі подання заяви уповноваженою особою, яка діє від імені фізичної особи, така особа пред’являє документ, що посвідчує його особу та документ, що підтверджує його повноваження, та подає копію документа, що посвідчує особу, яку вона представляє, та копію реєстраційного номера облікової картки платника податку такої фізичної особи, крім випадків, коли фізична особа через свої релігійні або інші переконання відмовляється від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податку, офіційно повідомила про це відповідні органи державної влади та має відмітку в паспорті громадянина України.

     У разі подання заяви уповноваженою особою, яка діє від імені юридичної особи, така особа пред’являє документ, що посвідчує його особу та документ, що підтверджує його повноваження.

    До заяви про державну реєстрацію заявником подаються наступні документи:

1) документ, що посвідчує речове право на земельну ділянку (див. Методичні рекомендації щодо документів, які посвідчують речові права на земельну ділянку відповідно до законодавства, схвалені на засіданні колегії Укрдержреєстру 28.11.2012 (протокол № 2);

2) витяг з Державного земельного кадастру про земельну ділянку (у разі, коли в документі, що посвідчує речове право на земельну ділянку, відсутні відомості про її кадастровий номер);

3) документ, що відповідно до законодавства надає право на виконання будівельних робіт;

4) технічний паспорт на об’єкт незавершеного будівництва, що формується за результатами проведеної технічної інвентаризації;

5) документ про сплату державного мита (крім випадків звільнення від сплати державного мита) (пункт 74 Порядку);

6) документ, що підтверджує плату за видачу витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно (далі – Державний реєстр прав).

     Якщо відповідно до законодавства право на виконання будівельних робіт виникає з моменту повідомлення уповноважених органів, заявник, крім документів, що зазначені у пункті 74 цього Порядку, подає копію документа, що відповідно до законодавства підтверджує факт повідомлення.

     Якщо об’єкт незавершеного будівництва належить на праві власності двом або більше особам, в заяві про державну реєстрацію вказується вид спільної власності.

     За Цивільним кодексом України майно може належати особам на праві спільної часткової або на праві спільної сумісної власності (частина друга статті 355).

     При домовленості співвласників щодо розміру часток у праві спільної власності на об’єкт незавершеного будівництва, такими особами подається договір про визначення часток.

Начальник реєстраційної служби Миколаївського РУЮ       І.І.Данилко


Переглядів: 764 | Додав: alina
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: