Четвер,  18.04.2024, 


81600, Львівська область, м.Миколаїв,
вул. Чайковського, 18, тел: (241) - 52-292, 51-417

Головна Мій профіль Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
Головна » 2013 » Серпень » 29 » ПОВНОВАЖЕННЯ НОТАРІУСІВ У СФЕРІ ДЕРЖАВНОЇ РЕЄСТРАЦІЇ ПРАВ НА НЕРУХОМЕ МАЙНО РОЗШИРЮЮТЬСЯ
18:44
ПОВНОВАЖЕННЯ НОТАРІУСІВ У СФЕРІ ДЕРЖАВНОЇ РЕЄСТРАЦІЇ ПРАВ НА НЕРУХОМЕ МАЙНО РОЗШИРЮЮТЬСЯ
     Міністерство юстиції України розробило і внесло на розгляд Кабінету Міністрів України проект Закону України «Про внесення змін до деяких Законів України щодо надання інформації про державну реєстрацію прав та їх обтяжень з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно».

Згідно із законопроектом, повноваження нотаріусів у сфері державної реєстрації прав на нерухоме майно буде розширено. Діючи в якості спеціальних суб’єктів, на яких покладено функції державних реєстраторів, вони зможуть тепер нарівні з держреєстраторами надавати населенню витяги з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

 - Люди тепер самі зможуть обирати – куди їм краще звертатися за такою інформацією: в реєстраційні служби, як було досі, чи до нотаріусів, де вони без черг, зайвого ажіотажу та в комфортних умовах зможуть отримати потрібну інформацію. Ми даємо людям такий вибір, роблячи загалом процес отримання інформації населенням доступним, - повідомила Міністр юстиції України Олена Лукаш.

      За її словами, ухвалення цього закону принесе серйозні позитивні зміни під час реалізації фізичними та юридичними особами речових прав на об'єкти нерухомого майна.

За повідомленням прес-служби Міністерства юстиції України


Переглядів: 581 | Додав: alina
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: