П`ятниця,  19.04.2024, 


81600, Львівська область, м.Миколаїв,
вул. Чайковського, 18, тел: (241) - 52-292, 51-417

Головна Мій профіль Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
Головна » 2015 » Червень » 12 » Що необхідно для реєстрації структурного утворення політичної партії?
09:08
Що необхідно для реєстрації структурного утворення політичної партії?

   Право громадян  на  свободу об'єднання у політичні партії для здійснення  і  захисту  своїх  прав  і   свобод   та   задоволення політичних, економічних, соціальних, культурних та інших інтересів визначається і гарантується Конституцією України. Встановлення  обмежень  цього  права  допускається  відповідно  до Конституції  України   в   інтересах   національної   безпеки   та громадського порядку,  охорони здоров'я населення або захисту прав і свобод інших людей,  а  також  в  інших  випадках,  передбачених Конституцією України.

   Відповідно до вимог ст. 11 Закону України «Про політичні партії в Україні», реєстрація обласних, міських і районних організацій або інших структурних  утворень,  передбачених статутом партії, здійснюється відповідним  центральним  органом  виконавчої  влади,  що реалізує державну  політику  у  сфері  державної  реєстрації  (легалізації) об’єднань  громадян,  інших  громадських  формувань,  на місцевому рівні,  якщо  інший  порядок  не  передбачений законом, лише після реєстрації політичної партії центральним органом виконавчої влади, що   реалізує  державну  політику  у  сфері  державної  реєстрації (легалізації)  об’єднань  громадян,  інших  громадських формувань.

   Після   реєстрації   обласних, міських  та  районних  організацій політичних  партій  вони  можуть набувати статусу юридичної особи, якщо це передбачено статутом партії.

   Зокрема, для реєстрації структурного утворення політичної партії до реєструючого органу подається заява встановленого зразка, завірена керівним органом політичної партії, до якої додаються:

         копія статуту політичної партії;

         протокол установчих зборів  або  конференції,  на  яких  було утворено обласну,  міську, районну організацію або інше структурне утворення політичної партії.

         Важливо  відмітити, що Статутом політичної партії також може бути передбачено подання додаткових документів для реєстрації структурного утворення політичної партії.

   Реєструючий орган приймає рішення про реєстрацію або відмову у реєстрації структурного утворення політичної партії протягом 10 днів з дня надходження заяви.

       Про реєстрацію структурного утворення політичної партії видається реєстраційне свідоцтво, встановленого Кабінетом Міністрів України зразка.

   В разі, коли документи, подані для реєстрації структурного утворення політичної партії не відповідають вимогам Конституції України, Закону України «Про політичні партії в Україні» та іншим нормативно – правовим актам, реєструючий орган приймає рішення про відмову у реєстрації структурного утворення політичної партії, яке може бути оскаржене у судовому порядку.

   Необхідно зазначити, що відмова у реєстрації структурного утворення політичної партії не є перешкодою для повторного звернення про реєстрацію.

Провідний спеціаліст РС Миколаївського РУЮ                                  Аліна Шабліста

 

Переглядів: 520 | Додав: alina
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: