Вівторок,  19.03.2024, 


81600, Львівська область, м.Миколаїв,
вул. Чайковського, 18, тел: (241) - 52-292, 51-417

Головна Мій профіль Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
Головна » 2014 » Жовтень » 28 » УКРАЇНЦІ МАТИМУТЬ ЗМОГУ ОФОРМИТИ СПАДЩИНУ У СІЛЬСЬКИХ РАДАХ
14:24
УКРАЇНЦІ МАТИМУТЬ ЗМОГУ ОФОРМИТИ СПАДЩИНУ У СІЛЬСЬКИХ РАДАХ

   У понеділок, 20 жовтня, Верховна Рада України ухвалила законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо деяких питань спадкування».

   Перед обговоренням проекту закону в Парламенті Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк нагадав, що Уряд України безпосередньо брав участь у підготовці цього документа.

   «Мета законопроекту дуже проста – передати сільським і селищним радам право вчинення нотаріальних дій. Уряд підтримує це рішення», - сказав Арсеній Яценюк.

   Міністр юстиції України Павло Петренко під час обговорення документа наголосив, що закон дає змогу селянам оформлювати спадщину в місцевих органах влади, скасовує обов’язкову оцінку майна при спадкуванні та плату для найближчих родичів при оформленні спадщини, ліквідовує корупційні схеми «оціночної мафії». Зазначений законопроект був розроблений Міністерством юстиції спільно з народними депутатами.

   Павло Петренко підкреслив, що закон наділяє органи місцевого самоврядування повноваженнями оформлювати права на спадщину та реєструвати права на успадковане мешканцями сільських населених пунктів нерухоме майно. При цьому, Міністерству юстиції доручено провести стажування спеціалістів органів місцевого самоврядування, які займатимуться наданням цих послуг.

   «Ми надаємо серйозні повноваження місцевим органам влади. Це серйозна відповідальність, і вони мають нею скористатися. Селищний голова, який дбає про свою громаду, направить уповноваженого працівника на стажування, він отримає посвідчення і буде надавати такі послуги», - наголосив Павло Петренко.

  При цьому, зазначив Міністр юстиції, існуюча система державних нотаріусів, які до цього опікувалися питаннями спадкування, залишається незмінною: «Система державних нотаріусів продовжить працювати. У громадян є альтернативне право: вони або підуть у сільську раду і оформлять своє право на спадщину, або поїдуть до державного нотаріуса».

http://www.minjust.gov.ua/news/46218

Переглядів: 454 | Додав: alina
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: