П`ятниця,  29.03.2024, 


81600, Львівська область, м.Миколаїв,
вул. Чайковського, 18, тел: (241) - 52-292, 51-417

Головна Мій профіль Вихід RSS
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
Головна » 2015 » Лютий » 23 » Залишення посади керівника партійної організації у зв’язку із виходом із членства політичної партії
10:23
Залишення посади керівника партійної організації у зв’язку із виходом із членства політичної партії

   Відповідно до вимог ст. 36 Конституції України, ст. ст. 1-2 Закону України «Про політичні партії в Україні» політичні партії утворюються  і діють  з дотриманням принципу добровільності членства.

   Відповідно до ст. 6 Закону України «Про політичні партії в Україні»  громадянин України має право в будь-який час  зупинити чи припинити своє членство в політичній партії шляхом  подання заяви до відповідних статутних органів політичної партії.  Членство в політичній партії зупиняється чи припиняється з дня подання такої заяви та не потребує додаткових рішень. З цього ж дня припиняється перебування громадянина України на будь-яких виборних посадах в політичній партії.

   Часто буває, що особа припиняє своє членство в одній політичній партії та вступає до іншої, однак не повідомляє легалізуючий орган про залишення посади керівника партійної організації й надалі значиться у відомостях про керівні органи партійної організації як в реєстраційній справі партійної організації, так і у Єдиному реєстрі громадських формувань.

   Враховуючи наведене, особа, яка припинила своє членство в політичній партії та перебувала на керівній посаді в партійній організації, повинна також подати особисту заяву довільної форми про залишення посади керівника у зв’язку із виходом із членства політичної партії до реєстраційної служби відповідного управління юстиції за місцезнаходженням реєстраційної справи партійної організації. На підставі подання відповідної заяви легалізуючим органом приймається відповідне рішення та вносяться відомості до Єдиного реєстру громадських формувань про відсутність відомостей при керівні органи партійної організації.

 

Провідний спеціаліст РС МРУЮ                                                       Аліна Шабліста

 

Переглядів: 454 | Додав: alina
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: